Methode

PLOiiiiiiNK Ik help je op gang op je gitaar. Omdat je muziek maakt om gehoord te worden gaan we vanaf het begin samenspelen. Je gaat zo snel mogelijk liedjes meespelen. Ik vind het belangrijk dat je muziek kunt maken zonder papier. Dat gebruiken we wel – met mate – voor het leren, evenals opnames.

Hoe en wat In een afwisseling van vooral liedjes en oefeningen leer je je gitaar bespelen en begrijpen.  We bekijken eerst de gitaar zelf en hoe je die vasthoudt. Dan laat ik zien hoe je er geluid uit kunt krijgen: aanslag en vingerplaatsing. Om van dat geluid muziek te maken gaan we simpele liedjes proberen met eenvoudige akkoorden en solo’tjes.

In de liedjeskeuze heb je zelf een stem. Spelen en samen leren staat voorop, papier en opnames zijn ondersteuning, geen uitvalsbasis. Aan het eind ben je in staat liedjes uit te zoeken, de uitvoering voor te bereiden en ze voor of met je publiek te spelen.

Of van internet? Ik stimuleer je discipline, bevestig je vorderingen en zorg voor de juiste snelheid. Kun je dat allemaal zelf wel, ben je geheel zelfstandig in staat te beoordelen hoe het gaat, dan is een een cursus van internet zo gevonden. Begeleiding daarbij kan zinvol zijn. Letterlijk door samen met jou gitaar te spelen en ook kan ik je helpen vaststellen hoe het gaat.

Afspraken Bij de start maken we goede afspraken, zodat we allen steeds weten waar we aan toe zijn. Zie de Voorwaarden (pdf).